Cosmedica https://cosmedica.com/nl/ 2023 Tue, 16 Jul 2024 12:40:18 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.6 Alopecia androgenetica: oorzaak & de beste behandelingen https://cosmedica.com/nl/alopecia-androgenetica/ https://cosmedica.com/nl/alopecia-androgenetica/#respond Mon, 09 Sep 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=73175 Alopecia androgenetica, ook wel bekend als male pattern baldness of haarverlies, is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij mannen. De naam betekent dan ook letterlijk ‘mannelijk type haaruitval’. Bij male pattern haarverlies begint het haarverlies volgens het mannelijk patroon. Eerst wordt het haar op het hoofd dunner, waarna het uitvalt.  Niet alleen mannen kunnen […]

The post Alopecia androgenetica: oorzaak & de beste behandelingen appeared first on Cosmedica.

]]>

Alopecia androgenetica, ook wel bekend als male pattern baldness of haarverlies, is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij mannen. De naam betekent dan ook letterlijk ‘mannelijk type haaruitval’. Bij male pattern haarverlies begint het haarverlies volgens het mannelijk patroon. Eerst wordt het haar op het hoofd dunner, waarna het uitvalt. 

Niet alleen mannen kunnen last hebben van dit type haaruitval. Ook vrouwen kunnen alopecia androgenetica krijgen en last hebben van haaruitval. Vaak wordt haaruitval gezien als iets waar je niks tegen kunt beginnen, maar dit is niet helemaal waar. In deze gids leren we je over de oorzaak van deze aandoening en wat je er tegen kunt doen.

Wat is de oorzaak?

alopecia androgenetica man

De oorzaak van alopecia androgenetica heeft een genetische oorsprong. Hierin speelt het hormoon dihydrotestosteron (DHT) een belangrijke rol. DHT is een androgeen hormoon, wat inhoudt dat het belangrijk is voor het mannelijk geslacht. Het is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de mannelijke geslachtsorganen in de embryo-fase. 

DHT heeft echter ook een minder gewenst effect, wat vooral bij mannen voorkomt. Bij mensen die gevoelig zijn voor DHT veroorzaakt dit hormoon dat de haarzakjes krimpen. Dit kan leiden tot haarverlies.  

Alopecia androgenetica voor vrouwen

Haaruitval kan dus ook bij vrouwen voorkomen. Als we het over alopecia androgenetica hebben, wordt er meestal een bepaald type haaruitval bedoelt. Haaruitval volgens het mannelijk patroon begint bij verdunning van de haren, waarna het uitvalt. Bij haaruitval volgens het vrouwelijk patroon wordt het haar meestal alleen maar dunner. 

Vrouwen die last hebben van haaruitval volgens het mannelijk patroon hebben dus last van haaruitval, waar de meeste vrouwen alleen te maken krijgen met verdunning van het haar bovenop het hoofd. Toch kunnen vrouwen ook last krijgen van haaruitval volgens het mannelijk patroon. 

Zoals je hebt kunnen lezen kan haarverlies bij iedereen voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal behandelingen beschikbaar die kunnen helpen.

Medicatie tegen alopecia androgenetica

Er zijn verschillende behandelingen van alopecia beschikbaar om het haarverlies te vertragen en bovendien de haargroei te stimuleren: 

Minoxidil 

Minoxidil is een goede oplossing die vaak wordt gebruikt om haarverlies tegen te gaan. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief te zijn in de strijd tegen kaalheid. Je kunt minoxidil in verdunde vorm in ieder geval tweemaal per dag aanbrengen op je hoofdhuid. Let wel goed op de dosis en lees de instructies van het product voordat je aan de slag gaat. 

Finasteride 

Een ander medicijn dat vaak in één adem met minoxidil wordt genoemd is finasteride. Finasteride wordt meestal in capsulevorm geslikt en remt de productie van DHT. Ook finasteride is uitvoerig onderzocht in de wetenschap. Hoewel het voornamelijk voor mannen wordt voorgeschreven wordt het vaak off label gebruikt, wat ook voor minoxidil geldt.

Lichttherapie

Een andere, minder vaak voorkomende behandeling van haaruitval is lichttherapie. Deze therapie kan de haargroei stimuleren door het gebruik van licht stralingen om de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verbeteren. Lichttherapie heeft echter geen effect op het-

Wat te doen?

alopecia androgenetica huidziekten

Als je merkt dat je lastig begint te krijgen van haaruitval is het verstandig om direct actie te ondernemen. Vaak is het bij haaruitval zo dat je weinig resultaat kunt boeken als er al veel haaruitval heeft plaatsgevonden. Hoe eerder je dus begint, hoe beter. Als je echt kaal bent, is een haartransplantatie een betere keuze.

Je kunt zoals hierboven beschreven tweemaal per dag een minoxidil oplossing op je hoofdhuid aanbrengen. Daarnaast kan je ook finasteride slikken om de haargroei te stimuleren. Dit moet je wel maanden lang doen om resultaten te zien.

Naast minoxidil en finasteride is er nog een andere behandeling die vaak voor uitstekende resultaten zorgt.

Kies voor een haartransplantatie tegen alopecia androgenetica

De meest voorkomende behandeling tegen kale plekken is een haartransplantatie. Een haartransplantatie is een uitstekende keuze als je het probleem van kale plekken definitief op te lossen. Bij deze behandeling worden gezonde haarzakjes verplaatst naar de dunne of kale gebieden, zodat hier weer gezond haar kan groeien en je geen last meer hebt van kaalheid. 

Bij Cosmedica weet je zeker dat je een uitstekende behandeling krijgt van de beste professionals. Dr. Acar is een expert op het gebied van haartransplantaties. Door het gebruik van een saffieren scalpel en de nieuwste methoden worden de haarzakjes niet beschadigd, wat resulteert in geweldige resultaten. Voor een vriendelijke prijs ben je verzekerd van een goede behandeling waarbij je jouw haar en zelfvertrouwen weer terugkrijgt. 

Conclusie

Alopecia androgenetica is meestal een erfelijke vorm van kaalheid die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Of het nu gaat om haarverlies volgens het mannelijk patroon of haarverlies volgens het vrouwelijk patroon, er zijn verschillende behandelingen van haaruitval beschikbaar om het haarverlies te vertragen en de haargroei te stimuleren. Door tijdig in te grijpen en de juiste behandeling te kiezen, kun je jouw haarverlies effectief aanpakken.

Voor de beste resultaten kun je een afspraak maken bij Cosmedica voor een haartransplantatie. Met deze behandeling kan je haaruitval definitief oplossen, zodat jij weer met een mooie bos haar door het leven kunt. 

The post Alopecia androgenetica: oorzaak & de beste behandelingen appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/alopecia-androgenetica/feed/ 0 alopecia-androgenetica-man alopecia-androgenetica-huidziekten
Waarom worden mannen kaal en wat kan je ertegen doen? https://cosmedica.com/nl/waarom-worden-mannen-kaal/ https://cosmedica.com/nl/waarom-worden-mannen-kaal/#respond Mon, 26 Aug 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=73167 Als man is de kans groot dat je er mee te maken krijgt: haarverlies. Als je ouder wordt is het normaal om te zien dat je haarlijn naar achteren kruipt en je haar steeds meer begint uit te vallen. Maar waarom worden mannen kaal? Dat is een vraag die maar weinig mannen daadwerkelijk kunnen beantwoorden. […]

The post Waarom worden mannen kaal en wat kan je ertegen doen? appeared first on Cosmedica.

]]>

Als man is de kans groot dat je er mee te maken krijgt: haarverlies. Als je ouder wordt is het normaal om te zien dat je haarlijn naar achteren kruipt en je haar steeds meer begint uit te vallen. Maar waarom worden mannen kaal? Dat is een vraag die maar weinig mannen daadwerkelijk kunnen beantwoorden. Om er wat tegen te doen is het belangrijk dat je begrijpt waar het probleem precies ligt.

In deze tekst leggen we je daarom alles uit over de vraag ‘Waarom worden mannen kaal’? We bespreken de verschillende oorzaken van haaruitval, zoals genetica en hormonen. Daarnaast geven we je een aantal oplossingen, zoals een haartransplantatie bij onze kliniek. 

De rol die genen spelen in kaalheid bij mannen

Een van de belangrijkste en meest voornaamste redenen waarom mannen kaal worden, is dat het genetisch bepaald is. Haaruitval bij mannen, ook wel bekend als mannelijke kaalheid of alopecia androgenetica, wordt sterk beïnvloed door erfelijke factoren. Denk bijvoorbeeld aan je vader of opa. Als zij kaal zijn, is de kans aanwezig dat je later in je leven ook te maken zult krijgen met haaruitval.

Wat hebben hormonen met kaalheid te maken?

waarom worden mannen kaal boek

Naast genen hebben bepaalde mannelijke hormonen ook veel te maken met haaruitval. Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) is een van de belangrijkste hormonen in dit proces. DHT is een afgeleid hormoon van testosteron en is verantwoordelijk voor jouw mannelijkheid. DHT zorgt bijvoorbeeld in de embryo-fase ervoor dat jouw mannelijke geslachtsdelen zich ontwikkelen. Maar DHT heeft ook een minder effect op je lichaam; het heeft grote invloed op je haarzakjes.

In gebieden zoals je kruin en de voorkant van je hoofd kunnen haarzakjes gevoelig zijn voor DHT. Haarzakjes die gevoelig zijn voor DHT kunnen krimpen en uiteindelijk resulteren in haaruitval. 

Het verloop van haarverlies bij mannen

Haarverlies bij mannen volgt in de meeste gevallen altijd een bepaald patroon. Eerst zul je merken dat je haarlijn langzaam achteruit gaat en je een steeds groter voorhoofd krijgt. Dit komt natuurlijk omdat je haren voorop je hoofd uitvallen. In de tussentijd worden je haren ook steeds dunner en korter. Ze groeien minder snel en uiteindelijk helemaal niet. 

Als veel haarzakjes zijn gekrompen zul je merken dat er weinig haar meer op je hoofd groeit. Dit proces verschilt natuurlijk per persoon, maar de meeste mannen krijgen op een bepaald punt in hun leven last van haarverlies, de een wat eerder of later dan de ander. 

Haaruitval gebeurt niet van de een op de andere dag

Het is niet zo dat je op een dag wakker wordt en al je haar op je kussen ligt. Haarverlies komt langzaam op naarmate je ouder wordt. Op het begin zal je er waarschijnlijk weinig van merken, maar naarmate de jaren vorderen kan het steeds erger gaan worden, totdat je opeens merkt dat je haarlijn flink achteruit is gegaan of je haar niet meer zo dik is. Daarna  volgt het moment waarop sommige mannen merken dat ze haaruitval hebben en zien ze dat de kale plekken duidelijk zichtbaar zijn geworden. 

Kaalheid is bekend bij alle mannen, maar minder bekend is de daadwerkelijke impact die het op sommige mannen kan hebben. Veel mannen zijn onzeker over hun kaalheid en proberen er alles tegen te doen om het haarverlies zo lang mogelijk uit te stellen. 

Er zijn wel een aantal bewezen methoden die effectief zijn om haarverlies tegen te gaan, die we nu met je gaan doornemen. Hoewel kale mannen niet onzeker hoeven te zijn, want veel mannen zijn ook tevreden over hun ‘coupe.’ Toch zijn er gelukkig dingen tegen te doen als dit je wél stoort.

Oplossingen om haarverlies tegen te gaan

De eerste methode is het gebruik van medicatie, zoals minoxidil en finasteride. Dit wordt aangebracht op de hoofdhuid om haargroei te stimuleren en haarverlies te voorkomen. 

Niet iedereen is echter even lovend over minoxidil; dermatoloog Tristan van Dongen vindt het namelijk niet zo’n ‘wondermiddel’ als wordt gezegd. Ondanks dat schrijft hij het wel vaak voor in zijn eigen kliniek, omdat het een van de meest onderzochte en bewezen stofjes is tegen haarverlies. 

De andere stof is finasteride. Finasteride wordt vaak in capsules verwerkt en geslikt. De stof remt testosteron en zorgt dus voor minder DHT aanmaak, wat weer kan resulteren in minder haarverlies. Finasteride kan worden voorgeschreven door een dokter, maar wordt vaak off label gebruikt en verkocht. 

Als deze twee middelen niet helpen, heb je nog altijd de optie om een haartransplantatie te nemen. 

Een haartransplantatie is de beste oplossing voor mannelijke kaalheid

Een haartransplantatie is een effectieve oplossing als je te maken hebt met kaalheid. Tijdens deze ingreep worden haarzakjes van een ander deel van de hoofdhuid naar het kale gebied verplaatst, waardoor nieuw haar kan laten groeien. 

Bij Cosmedica word je behandeld door dokter Acar, specialist op het gebied van haartransplantaties. Dokter Acar maakt gebruik van de allernieuwste methoden, zoals een saffieren pen voor meer precisie en een nog beter resultaat. En dit alles voor een scherpe prijs, zodat jij weer met zelfvertrouwen door het leven kunt. 

Conclusie

Haaruitval bij mannen is vaak genetisch bepaald. Ook hebben mannelijke hormonen als DHT veel te maken met haarverlies. Haaruitval gebeurt niet zomaar; naarmate je ouder wordt zal je meer en meer kaalheid zien. 

Kaalheid is ontzettend vervelend en een grote onzekerheid voor veel mannen, maar gelukkig zijn er wel wat dingetjes die je ertegen kunt doen. Zo worden minoxidil en finasteride vaak gebruikt in de strijd tegen haarverlies. 

Als je echt voor goede resultaten wilt gaan kun je het beste een haartransplantatie bij onze kliniek proberen. Wij staan voor je klaar om je advies te geven en je zelfvertrouwen weer terug te winnen. 

The post Waarom worden mannen kaal en wat kan je ertegen doen? appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/waarom-worden-mannen-kaal/feed/ 0 waarom-worden-mannen-kaal-boek waarom-mannen-kaal-worden
Haaruitval na zwangerschap: Oorzaken & Oplossingen  https://cosmedica.com/nl/haaruitval-na-zwangerschap/ https://cosmedica.com/nl/haaruitval-na-zwangerschap/#respond Mon, 12 Aug 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=73158 Haaruitval na zwangerschap is een probleem waar veel nieuwe moeders mee te maken kunnen krijgen. Haarverlies na de geboorte van een kind is een normale reactie van het lichaam. Het kan dus bij sommige vrouwen voorkomen. Dat neemt niet weg dat het ontzettend vervelend kan zijn. Dat begrijpen wij als geen ander. Haaruitval kan bovendien niet alleen […]

The post Haaruitval na zwangerschap: Oorzaken & Oplossingen  appeared first on Cosmedica.

]]>

Haaruitval na zwangerschap is een probleem waar veel nieuwe moeders mee te maken kunnen krijgen. Haarverlies na de geboorte van een kind is een normale reactie van het lichaam. Het kan dus bij sommige vrouwen voorkomen. Dat neemt niet weg dat het ontzettend vervelend kan zijn. Dat begrijpen wij als geen ander. Haaruitval kan bovendien niet alleen voor minder haar zorgen, maar ook voor minder zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor dit probleem. 

In deze tekst bespreken we deze oplossingen. We behandelen eerst de oorzaken van haaruitval na een bevalling. Daarna geven we je een aantal veel gebruikte methoden die haarverlies tegengaan, zoals een haartransplantatie. Dus lees gauw verder zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan!

Oorzaken van haaruitval na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ervaren veel vrouwen dat ze juist meer haar krijgen. Dit heeft te maken met het hormoon oestrogeen. Oestrogeen is een hormoon dat de haarzakjes in een groeifase houdt. Als je zwanger bent, dan maak je als vrouw meer oestrogeen aan, waardoor er dus meer haargroei ontstaat. Als resultaat lijkt het haar voller en dikker en vallen er per dag minder haren uit. 

Echter kan je maanden na de bevalling last van haaruitval krijgen. Dan zijn je hormonen weer in balans. Dit fenomeen staat ook wel bekend als telogeen effluvium en kenmerkt zich door plotseling haarverlies. Haaruitval na zwangerschap treedt meestal drie maanden na de bevalling op. Het kan tot vier maanden duren voordat het haarverlies merkbaar afneemt. 

Sommige vrouwen ervaren meer haaruitval dan anderen. De hoeveelheid haaruitval is afhankelijk van verschillende factoren. Sommige vrouwen kunnen bijvoorbeeld gevoeliger zijn voor hormonale schommelingen. Een andere reden kan borstvoeding zijn. Als je borstvoeding geeft kunnen de hormonale veranderingen langer aanhouden. Dat kan resulteren in een langere periode waarin je last hebt van haarverlies.

Wij onderschatten de emotionele impact van haaruitval niet

hoelang duurt haaruitval na zwangerschap

Wij weten als geen ander hoeveel effect haaruitval op een mens kan hebben. Voor nieuwe moeders kan het omgaan met haaruitval stressvol en vervelend zijn. Ons haar is belangrijk voor hoe we ons presenteren aan de buitenwereld en dus ook voor hoeveel zelfvertrouwen we hebben. 

Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan om rustig te blijven en te wachten tot het haar weer teruggroeit. De emotionele impact van haaruitval na zwangerschap mag dus absoluut niet worden onderschat. Bovendien is het ook belangrijk om je te beseffen dat het normaal is om je hier zorgen over te maken. Je hoeft je absoluut niet te schamen. 

Hoe om te gaan met haaruitval?

Als je haaruitval hebt na de bevalling, dan is dit in de meeste gevallen gelukkig tijdelijk. Toch zijn er enkele stappen die je kunt nemen om haaruitval zo veel mogelijk tegen te gaan en je haar gezond te houden: 

Stap 1: Zorg voor een gezond dieet

Een gezond dieet is belangrijk voor je gezondheid en dus ook voor je haar. Zorg dat je gezond een gevarieerd blijft eten en zo veel mogelijk junkfood links laat liggen. Eet zo veel mogelijk vitamines en mineralen, zoals ijzer, vitamine D en omega-3-vetzuren, omdat ze belangrijk zijn voor je haargroei. 

Stap 2: Zorg voor de juiste haarbehandeling producten 

Een andere tip die we je mee willen geven is dat je geen agressieve haarproducten gebruikt. Deze tip geldt niet alleen voor zwangere vrouwen, maar voor iedereen. In de meeste haarverzorgingsproducten die je bij de drogisterij kan vinden zitten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je haar. Gebruik daarom zoveel mogelijk zachte shampoos en conditioners.

Zachte shampoos en conditioners zijn vrij van harde sulfaten als SLS en SLES, stoffen die bekend staan om hun uitdrogende en irriterende effecten. Ook bevatten deze haarverzorgingsproducten vaak natuurlijke, voedende ingrediënten, zoals aloë vera of sheaboter. 

Stap 3: Vermijd zo veel mogelijk hitte

Als laatste raden we je aan om hitte zo veel mogelijk te vermijden. Hiermee bedoeling we styling apparaten als föhns, stijltangen en krultangen. Natuurlijk heb je deze apparaten nodig om je haar goed in model te zetten, maar toch raden we je aan om het gebruik ervan zo mogelijk in te perken om je haar gezond en sterk te houden. 

Wanneer moet je een arts raadplegen?

Als je merkt dat de haaruitval na vier maanden nog erg heftig is, of als je kale plekken ontwikkelt, is het raadzaam om een arts te bezoeken. Er kunnen namelijk onderliggende gezondheidproblemen ten grondslag liggen aan haarverlies. Denk hierbij aan schildklieraandoeningen of ijzertekort.

Een haartransplantatie biedt een goede oplossing voor haarverlies

In sommige gevallen kan haaruitval na de zwangerschap langer voortduren of zelfs blijvend zijn, zeker als je genetische aanleg hebt voor haarverlies. Hoewel de haargroei van het overgrote deel vrouwen weer herstelt, kan een haartransplantatie voor sommige vrouwen uitkomst bieden. 

Een haartransplantatie is een effectieve manier om blijvende haaruitval te behandelen. Bij deze ingreep worden haarzakjes van een ander deel van de hoofdhuid verplaatst naar het gebied met haarverlies. Zo groeit op die plek weer gezond en sterk haar. 

Cosmedica gebruikt de nieuwste methoden voor goede resultaten

Bij Cosmedica maken we gebruik van de nieuwste state of the art methoden die natuurlijke en langdurige resultaten bieden. Onze doktoren zijn allemaal gespecialiseerd in haartransplantaties en gebruiken een saffieren pen voor meer precisie en betere resultaten. Bij onze kliniek krijgt je voor een vriendelijke prijs weer een mooie bos haar.

Conclusie

Haaruitval na zwangerschap is een natuurlijk proces veroorzaakt door hormonale veranderingen, zoals de verhoogde en verlaagde niveaus oestrogeen. Hoewel dit vaak tijdelijk is, begrijpen we dat het emotioneel zwaar kan zijn. Door een gezonde levensstijl aan te houden kun je de haaruitval tegengaan. Voor vrouwen die blijvende haaruitval hebben kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Cosmedica staat voor je klaar om te helpen met deskundig advies.

The post Haaruitval na zwangerschap: Oorzaken & Oplossingen  appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/haaruitval-na-zwangerschap/feed/ 0 hoelang-duurt-haaruitval-na-zwangerschap wanneer-haaruitval-na-zwangerschap
Het gebruik van een dermaroller voor haargroei: werkt dat? https://cosmedica.com/nl/het-gebruik-van-een-dermaroller-voor-haargroei-werkt-dat/ https://cosmedica.com/nl/het-gebruik-van-een-dermaroller-voor-haargroei-werkt-dat/#respond Mon, 29 Jul 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=71670 Heb je ooit gehoord van een dermaroller voor haargroei? Veel mensen wel! Het is namelijk online een flinke hype. Niet alleen op Instagram en TikTok, maar ook in de medische wereld is er veel aandacht voor dermarollers.  Veel mensen proberen deze kleine, met naaldjes bezette roller om hun haar dikker en voller te maken. Maar […]

The post Het gebruik van een dermaroller voor haargroei: werkt dat? appeared first on Cosmedica.

]]>

Heb je ooit gehoord van een dermaroller voor haargroei? Veel mensen wel! Het is namelijk online een flinke hype. Niet alleen op Instagram en TikTok, maar ook in de medische wereld is er veel aandacht voor dermarollers. 

Veel mensen proberen deze kleine, met naaldjes bezette roller om hun haar dikker en voller te maken. Maar werkt het echt? In deze blog gaan we onderzoeken of een dermaroller daadwerkelijk effect heeft op haargroei. We bespreken hoe het werkt, waarom mensen het gebruiken, en hoe je het thuis kunt proberen.

Waarom gebruiken mensen een dermaroller voor haargroei?

dermaroller haar

Mensen gebruiken een dermaroller om verschillende redenen. Het rollen met een dermaroller wordt in de schoonheidswereld ook wel microneedling genoemd. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor de huid. De kleine naaldjes maken microscopisch kleine gaatjes in de huid, wat de productie van collageen en elastine stimuleert. Dit kan helpen om littekens, rimpels en striae te verminderen. Maar nu gebruiken mensen het ook voor hun haar.

De theorie is dat deze kleine gaatjes de bloedcirculatie naar de haarzakjes verbeteren en de opname van haargroeimiddelen zoals minoxidil verhogen. Het zou de haarzakjes stimuleren om nieuwe haartjes te produceren. Maar op zichzelf zou het ook al kunnen werken, volgens sommige onderzoeken.

Hoe werkt het precies?

De naaldjes op de dermaroller prikken kleine gaatjes in de huid, dat zorgt ervoor dat de huid zichzelf gaat herstellen. Het herstelt door collageen en elastine aan te maken, beide zijn dit stoffen die nodig zijn voor een gezonde en sterke huid. Het doel is dan dat de huid zichzelf als het ware vernieuwt, en sterker wordt dan tevoren.

Wetenschappers hebben ook onderzocht of dit ook zo geldt voor haarwortels. En in sommige gevallen lijkt dat zo te zijn! De theorie is dat de dermaroller zorgt ervoor dat de haarzakjes meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen, wat kan leiden tot verbeterde haargroei.

Wat zeggen de onderzoeken over het gebruik van een dermaroller voor haargroei?

Onderzoeken hebben gemengde resultaten laten zien over het gebruik van een dermaroller voor haargroei. In een Amerikaanse studie ontdekte wetenschappers dat mensen die zowel een dermaroller als minoxidil gebruikten, betere resultaten zagen dan mensen die alleen minoxidil gebruikten. De combinatie zorgde voor dikker en voller haar bij de deelnemers.

In deze studie werden twee groepen mannen met androgenetische alopecia (mannelijke kaalheid, maar deze vorm komt ook bij vrouwen voor) vergeleken voor 12 weken. De ene groep gebruikte alleen minoxidil, terwijl de andere groep zowel minoxidil als een dermaroller gebruikte. 

Na enkele weken zag de groep die beide gebruikte een grotere en hogere haardichtheid en verbetering in haargroei. Hierdoor denken onderzoekers dat de combinatie van minoxidil met een dermaroller effectiever kan zijn dan alleen het gebruik van minoxidil.

Maakt minoxidil het verschil?

Maar moet je dan per se haargroei stimulerende lotion of andere haargroeiproducten gebruiken om effect te hebben? Het antwoord lijkt nee te zijn. Een andere studie aan dat het haar van deelnemers die een dermaroller gebruikte zonder minoxidil, ook beter werd. 

De haargroei was minder significant dan bij de combinatiebehandeling, maar er was wel een toename in de dichtheid van het haar. In deze studie werden mannen met dezelfde vorm van haaruitval behandeld met alleen microneedling. Na twaalf weken zagen de onderzoekers een toename in haardichtheid, maar de resultaten waren niet zo dramatisch als die van de combinatiebehandeling.

Hoe gebruik je een dermaroller tegen haarverlies?

welke dermaroller voor haargroei

Als je een dermaroller thuis wilt proberen voor je haar, volg dan deze eenvoudige stappen:

  1. Maak je hoofdhuid schoon: Was je haar en droog het goed af. Zorg dat je hoofdhuid schoon en vrij van olie en vuil is. Dit helpt om infecties te voorkomen en zorgt ervoor dat de dermaroller effectiever werkt.
  2. Kies de juiste dermaroller: Gebruik een dermaroller met naaldjes van 0,5 mm tot 1,5 mm voor de hoofdhuid. Grotere naaldjes kunnen pijnlijk zijn en zijn niet nodig voor de meeste mensen. Begin met een kortere naaldlengte als je nieuw bent met microneedling en werk geleidelijk naar langere naaldjes als je meer ervaring hebt.
  3. Rol voorzichtig: Rol de dermaroller zachtjes over de gebieden waar je haar dunner is. Rol in verschillende richtingen (verticaal, horizontaal en diagonaal) voor een gelijkmatige stimulatie. Doe dit ongeveer 5-10 minuten. Druk niet te hard; het doel is om kleine gaatjes te maken zonder de huid te beschadigen.
  4. Gebruik minoxidil (optioneel): Als je minoxidil gebruikt, breng dit dan aan na het rollen. De kleine gaatjes helpen de oplossing beter te absorberen. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig aanbrengt en masseer het zachtjes in de hoofdhuid.
  5. Desinfecteer je dermaroller: Maak de dermaroller schoon met alcohol na elk gebruik om infecties te voorkomen. Bewaar het op een schone en droge plaats om de naaldjes in goede conditie te houden.

Je hoeft het maar 1 keer per week te doen. Doe het niet vaker, want dan kan je je hoofdhuid ook beschadigen. Ook moet je er rekening mee houden dat het pijn kan doen. Als laatste is het ook belangrijk om te weten dat je er geen geweldige resultaten mee kunt behalen, zoals met een haartransplantatie bij een goede kliniek.

Conclusie

Het gebruik van een dermaroller voor haargroei kan echt helpen, vooral als je het combineert met minoxidil. Onderzoeken tonen aan dat deze combinatie de haargroei kan verbeteren en je haar dikker kan maken. Het is een eenvoudige en betaalbare behandeling die je thuis kunt proberen.

Zorg er wel voor dat je de stappen volgt die we in dit artikel voor je beschreven hebben en je dermaroller goed schoonmaakt om het beste resultaat te behalen. Maar houd er rekening mee dat de resultaten niet geweldig zijn. Mocht je een grote transformatie willen ondergaan, dan is een haartransplantatie nog altijd de enige optie.

Hoewel de resultaten dus niet zo goed zijn als een haartransplantatie, kan het zeker de moeite waard zijn om deze methode eens te proberen. Mocht je écht serieus zijn over het aanpakken van je dunner wordend haar, dan kan je beter gaan voor een haartransplantatie. Deze kosten in goede klinieken in Turkije niet veel geld, en kan je leven totaal laten transformeren.

The post Het gebruik van een dermaroller voor haargroei: werkt dat? appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/het-gebruik-van-een-dermaroller-voor-haargroei-werkt-dat/feed/ 0 dermaroller-haar welke-dermaroller-voor-haargroei
Last van dunner wordend haar? Ontdek wat je er aan kan doen! https://cosmedica.com/nl/dunner-wordend-haar/ https://cosmedica.com/nl/dunner-wordend-haar/#respond Mon, 15 Jul 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=71657 Dunner wordend haar kan een grote impact hebben op je mentale gezondheid en je zelfvertrouwen. Waar je ooit een volle haardos had, begint het steeds minder te worden. En hoe ouder je wordt, hoe dunner je haar wordt. In sommige gevallen gaat het geleidelijk en worden haren pas dunner rond je 60e of 70e levensjaar. […]

The post Last van dunner wordend haar? Ontdek wat je er aan kan doen! appeared first on Cosmedica.

]]>

Dunner wordend haar kan een grote impact hebben op je mentale gezondheid en je zelfvertrouwen. Waar je ooit een volle haardos had, begint het steeds minder te worden. En hoe ouder je wordt, hoe dunner je haar wordt. In sommige gevallen gaat het geleidelijk en worden haren pas dunner rond je 60e of 70e levensjaar. Maar voor sommige mannen en vrouwen is dat helaas ook anders.

Onderzoek toont aan dat 4 uit de 5 mannen op jaar uiteindelijk last krijgt van dunner haar. 40% van de vrouwen zullen hier op hun 50e ook last van krijgen volgens datzelfde onderzoek. En ondanks zoveel mensen last hebben van uitdunnend haar, is er niet veel goede informatie over te vinden.

Als je last hebt van haar dat dunner wordt, dan is dit de juiste blog voor jou. We zullen hierin bespreken waardoor het komt en wat je er tegen kan doen. Want er is een grote kans dat je ervoor kan zorgen dat je jouw volle bos haar weer terug kan krijgen. Hoe? Dat lees je hier!

Waarom krijgen we dunner wordend haar?

dunner wordend haar man

Er zijn veel verschillende redenen waarom haar dunner kan worden met de jaren. Het goede nieuws is dat het niet altijd permanent is! Maar desondanks dat, is het altijd verontrustend als je haar dunner wordt. Het confronteert ons met dat we een dagje ouder worden, en in sommige gevallen dat het haar zelfs aan het afsterven is.

Dit kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Het is kan een samenspel zijn van genetische aanleg, hormonale veranderingen, medische aandoeningen, voedingstekorten, stress en leefstijl. Begrijpen waarom je haar dunner wordt, is de eerste stap naar het vinden van een passende oplossing voor je probleem.

De redenen op een rijtje

Er zijn veel redenen waarom mensen last kunnen krijgen van dunner wordend haar. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken:

Alopecia androgenetica

Dit wordt in de volksmond ook wel genetische aanleg genoemd. Maar in wezen is dit een aanleg voor mannelijke hormonen. Dit is voor de meeste mannen (maar ook flink wat vrouwen) de nummer één oorzaak van haarverlies. Genen spelen een grote rol bij haaruitval. Als haarverlies in je familie voorkomt, is de kans groot dat je er zelf ook last van krijgt.

Hormonale veranderingen

Hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap, menopauze of door aandoeningen zoals PCOS kunnen haarverlies veroorzaken. Dit is uiteraard vooral het geval bij vrouwen. Maar ook mannen kunnen flinke hormonale veranderingen doormaken.

Stress

Stress, chronisch of acuut, kunnen bijdragen aan (vaak tijdelijk) haaruitval. Dit moet wel een grote mate van stress zijn. De meeste mensen ondergaan wel een mate van stress, daarvan gaat je haar meestal niet uitvallen. Het valt uit in extreme gevallen. Denk hierbij aan een grote operatie, het overlijden van een familielid of vriend, een scheiding of ander groot verdriet.

Voedingstekorten

Een gebrek aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine D en eiwitten kan bijdragen aan haarverlies. Mocht je bijvoorbeeld bloedarmoede hebben, dan is de kans ook aanwezig dat je haarverlies hebt.

Medische aandoeningen

Aandoeningen zoals alopecia areata, schildklieraandoeningen en lupus en nog meer kunnen leiden tot haaruitval en haar dat dunner blijft worden. Overleg met een arts als je hier last van hebt.

Levensstijlkeuzes

Overmatig verven van haar, verhitten en strakke kapsels (zoals met staartjes die naar achter worden getrokken) kunnen ook leiden tot tijdelijke haaruitval en dunner haar.

Veroudering

Naarmate we ouder worden, kan ons haar dunner en brozer worden. Dit hoeft niet (zoals eerder beschreven), maar het gebeurt wel vaak. 

Het is belangrijk om te weten dat iedereen anders reageert op deze factoren. Wat voor de een geldt, hoeft niet per se voor de ander te gelden.

Krijgt iedereen dunner wordend haar?

Veel mensen vragen zich af of dunner wordend haar een onvermijdelijk onderdeel is van het ouder worden. Het antwoord is dat het verschilt per persoon. Onderzoek toont aan dat ongeveer 40% van de vrouwen enige mate van haarverlies ervaart tegen de tijd dat ze 50 jaar zijn. Bij mannen ligt dit percentage nog hoger; ongeveer 50% van de mannen vertoont tekenen van mannelijke kaalheid tegen dezelfde leeftijd.

Erfelijkheid speelt een belangrijke rol in hoe en wanneer haarverlies optreedt. Daarnaast kunnen factoren zoals gezondheid, levensstijl en voeding invloed hebben op de snelheid waarmee haarverlies optreedt. Hoewel het een natuurlijk proces is, zijn er gelukkig veel manieren om het te vertragen of tegen te gaan.

Wat kan je doen tegen dunner wordend haar?

Als je last hebt van haar dat maar dunner blijft worden, dan zijn er gelukkig nog wel genoeg oplossing. Welke oplossing het beste bij jou past, hangt vaak af van jouw persoonlijke situatie. Hieronder hebben we de oplossingen op een rijtje gezet.

Een haartransplantatie

Een van de meest effectieve en permanente oplossingen voor dunner wordend haar is een haartransplantatie. Bij Cosmedica Clinic in Istanbul maken ze gebruik van de DHI Sapphire methode, een geavanceerde techniek die nauwkeurige en natuurlijke resultaten oplevert. Het hergoeipercentage is hierbij 99%. Deze methode zorgt ervoor dat de haarfollikels direct geïmplanteerd worden zonder dat er eerst kanalen gemaakt hoeven te worden, wat het herstelproces versnelt en de kans op littekens minimaliseert.

Vitaminen en voedingssupplementen

Gezonde voeding is belangrijk om je haar sterk, dik en gezond te houden. Natuurlijk, zal je wel denken. Maar het is niet vanzelfsprekend dat je altijd de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een goed dieet zorgt ervoor dat je haar geen voedingsstoffen mist, zodat het optimaal kan groeien. 

Supplementen zoals biotine, zink en vitamine D kunnen daarbij ook effectief zijn bij het bevorderen van een gezonde haargroei en daarmee het verminderen van haaruitval. Ga alleen niet zelf zomaar doktoren, maar laat dit onderzoeken door een professional.

Deficiënties aanpakken

Voedingstekorten kunnen een grote rol spelen bij haarverlies. Een tekort aan ijzer, vitamine B12 of andere essentiële voedingsstoffen kan leiden tot haaruitval en dun haar. Het aanpakken van deze tekorten door middel van supplementen of aanpassingen in je dieet kan helpen om de haargroei te verbeteren.

Haarverzorgingsproducten

Er zijn verschillende shampoos, conditioners en serums op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om dunner uitziend haar dikker te maken en de haargroei proberen te bevorderen. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals biotine, keratine en cafeïne, die bekend staan om hun haarversterkende eigenschappen.

Medicatie

Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij haarverlies. Minoxidil (bekend als Rogaine) is een topische behandeling die de haargroei stimuleert, terwijl finasteride (Propecia) een orale medicatie is die de hormonen reguleert die haaruitval veroorzaken. Bij de kliniek van Cosmedica kunnen artsen je adviseren over deze medicijnen en wat de eventuele bijwerkingen en effecten zijn.

Tijd

In sommige gevallen hoef je alleen te wachten tot het haar weer aangroeit. Denk hierbij aan grote vitaminetekorten, grote stress, tijdelijke haaruitval etc. Geduld en goede zelfzorg kunnen hierbij helpen.

De enige permanente oplossing voor dunner wordend haar

Hoewel er veel manieren zijn om haarverlies aan te pakken, is een haartransplantatie vaak de enige permanente oplossing. Zorg daarom voor een goede kliniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meeste geavanceerde technieken. 

Als je gaat voor een haartransplantatie, dan is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van mensen die het al eerder gedaan hebben. Er zit namelijk een groot verschil in de kwaliteit van verschillende klinieken. Met duizenden positieve ervaringen en recensies is Cosmedica Clinc één van de meest vooraanstaande klinieken wereldwijd.

Je vindt de allernieuwste faciliteiten bij Cosmedica Clinic en een ontzettende ervaren hoofdarts in dr. Acar, die bekend is over de hele wereld. Daarnaast is al het personeel hoog opgeleid en zijn ook de hoteltransfers en overnachting tot in de puntjes geregeld. Bovendien zijn de kosten voor een haartransplantatie in Turkije aanzienlijk lager dan in Nederland, waardoor het een aantrekkelijke én betaalbare optie maakt voor de meeste mensen.

The post Last van dunner wordend haar? Ontdek wat je er aan kan doen! appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/dunner-wordend-haar/feed/ 0 dunner-wordend-haar-man wat-te-doen-tegen-dunner-wordend-haar dunner-wordend-haarstukken-voor-dun-haar
Oorzaken en tips voor een jeukende hoofdhuid https://cosmedica.com/nl/jeukende-hoofdhuid/ https://cosmedica.com/nl/jeukende-hoofdhuid/#respond Mon, 01 Jul 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=71647 Een jeukende hoofdhuid kan erg vervelend zijn en verschillende oorzaken hebben. Daarnaast is het soms onduidelijk waar het probleem nu precies ligt. Dit kan het juist behandelen van de hoofdhuid lastig maken. In dit artikel leggen we je een aantal veel voorkomende oorzaken uit en geven we je tips om je hoofdhuid te kalmeren en […]

The post Oorzaken en tips voor een jeukende hoofdhuid appeared first on Cosmedica.

]]>

Een jeukende hoofdhuid kan erg vervelend zijn en verschillende oorzaken hebben. Daarnaast is het soms onduidelijk waar het probleem nu precies ligt. Dit kan het juist behandelen van de hoofdhuid lastig maken. In dit artikel leggen we je een aantal veel voorkomende oorzaken uit en geven we je tips om je hoofdhuid te kalmeren en te verzorgen. 

Dit zijn veelvoorkomende oorzaken van jeukende hoofdhuid

jeukende bulten op hoofdhuid

De meest voorkomende oorzaak van een jeukende hoofdhuid is een droge huid. Als de hoofdhuid niet voldoende is gehydrateerd kan de huidbarrière, die normaal gesproken helpt vocht vast te houden en schadelijke stoffen weert, aangetast worden. Dit proces kan resulteren in jeuk of irritatie.

Naast een verzwakte huidbarrière verliest een droge hoofdhuid ook zijn elasticiteit. Dit kan leiden tot een strakker en minder soepel gevoel. De spanning die op de hoofdhuid komt te staan kan leiden tot jeuk.

Een droge huid is daarnaast in de meeste gevallen dunner en kwetsbaarder. Hierdoor komen de zenuwuiteinden dichter bij het oppervlak van de huid te liggen, waardoor deze gevoeliger wordt voor prikkels die jeuk veroorzaken. 

Ook kan een droge huid leiden tot kleine scheurtjes en ontstekingen. Deze kleine verwondingen wakkeren het immuunsysteem aan. Het lichaam maakt dan stoffen als histamine aan die zorgen voor jeuk. Denk bijvoorbeeld aan de jeuk die je ervaart als je een korstje op een wond hebt zitten.

Shampoo en allergieën

Een andere oorzaak kan een allergische reactie op haarproducten zijn. In shampoo, zeep, gel of wax kunnen stoffen zitten waar je hoofdhuid niet goed tegen kunt. Voorbeelden van deze stoffen zijn parabenen, sulfaten als SLS en SLES, synthetische geurstoffen of siliconen. 

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om de ingrediëntenlijsten van jouw haarproducten goed door te lezen. Daarnaast raden wij altijd aan om zo veel mogelijk natuurlijke haarproducten te gebruiken om allergische reacties te voorkomen. 

Naast een droge huid en allergische reacties kan je ook last hebben van eczeem. Seborroïsch eczeem of seborroïsche dermatitis is een veelvoorkomende aandoening die de hoofdhuid kan irriteren en jeuk kan veroorzaken. Deze chronische huidaandoening tast voornamelijk delen van de hoofdhuid aan. Symptomen zijn een schilferende huid, roodheid van de hoofdhuid en jeuk.

Als laatste kan je na een haartransplantatie ook last hebben van een jeukende hoofdhuid. Cosmedica maakt gebruik van ‘s werelds meest moderne haartransplantatietechnieken om de best mogelijke resultaten te behalen voor een vriendelijke prijs

Door de veelgebruikte metalen scalpel te vervangen door een saffieren scalpel kan dr. Acar met meer precisie opereren en de kans op bijwerkingen als jeuk aan de hoofdhuid verkleinen. Irritatie aan de hoofdhuid kan echter niet altijd worden voorkomen. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je om je hoofdhuid zo goed mogelijk te verzorgen.

Tips voor het verzorgen van de hoofdhuid

Er zijn een aantal makkelijk te volgen tips die ervoor zullen zorgen dat je hoofdhuid goed verzorgt blijft en je minder last hebt van een jeukende hoofdhuid.

Als eerste is het belangrijk om je hoofdhuid goed te blijven hydrateren en te ‘voeden’ met natuurlijke oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat je hoofdhuid voldoende vocht blijft vasthouden en vermindert de kans op irritatie of jeuk. Goed werkende oliën zijn bijvoorbeeld kokosolie, jojoba olie of andere essentiële oliën die goed voor je haar en hoofdhuid zijn. 

Wees wel voorzichtig met het gebruik van deze stoffen. Test eerst uit of je niet allergisch bent voor jouw olie door het aan te brengen op een klein stukje huid. Daarnaast moet je sommige natuurlijke oliën zoals rozemarijn- of lavendelolie verdunnen met een andere olie voordat je deze veilig kunt aanbrengen op je hoofdhuid. Lees je eerst goed in over het juiste gebruik van de olie voordat je hiermee aan de slag gaat.

Voor de meeste mensen is het voldoende om 1 tot 2 keer per week je hoofdhuid met natuurlijke oliën te verzorgen. Dit geldt ook voor als je last hebt van sebboroïsch eczeem. Heb je een bijzonder droge of geïrriteerde huid? Dan wordt aangeraden om 2 tot 3 keer per week je hoofdhuid te behandelen.

Kies natuurlijke producten

jeukende-bultjes hoofdhuid

Een andere tip die we je mee willen geven is het gebruiken van natuurlijke haarproducten. In de meeste haarproducten zitten schadelijke stoffen als parabenen en siliconen die slecht zijn voor je huid. Gebruik daarom producten die vrij zijn van deze stoffen, zeker als je een gevoelige hoofdhuid hebt. 

Als je een milde shampoo gebruikt, verklein je de kans op irritatie of jeuk. Was je haar een aantal keren per week met een milde shampoo, afhankelijk van hoe vettig je haar van nature is. Je hoofdhuid produceert namelijk ook zelf olie om je haar te versterken en te verstevigen. Door deze natuurlijk oliën weg te spoelen met shampoo kan de hoofdhuid uitdrogen en de jeuk verergeren. Was je haar daarom niet te vaak. 

Om je hoofdhuid te kalmeren kun je kiezen voor natuurlijke haarproducten die ingrediënten als bijvoorbeeld aloë vera, kamille of lavendel bevatten. Deze stoffen hebben ontstekingsremmende eigenschappen die de hoofdhuid kalmeren, waardoor deze gezond blijft.

Voorkom jeuk aan de hoofdhuid met deze methoden

Om een jeukende hoofdhuid te voorkomen is het van groot belang dat je deze schoon en gehydrateerd houdt. Vermijd daarom haarproducten met schadelijke stoffen als SLS en was je haar met milde shampoos. Zorg ervoor dat je je haar een aantal keren per week wast om deze schoon te houden, maar was je hoofdhuid niet te vaak. Gebruik natuurlijke oliën, vermijd irriterende producten en zorg voor een goede hygiëne om je hoofdhuid te beschermen en te kalmeren. Zo verklein je het risico op jeuk of irritatie en blijft je hoofdhuid gezond.

The post Oorzaken en tips voor een jeukende hoofdhuid appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/jeukende-hoofdhuid/feed/ 0 jeukende-bulten-op-hoofdhuid shampoo-jeukende-hoofdhuid jeukende-bultjes-hoofdhuid
Kale plek op hoofd: lees hier alles over alopecia areata https://cosmedica.com/nl/kalek-plek-op-hoofd/ https://cosmedica.com/nl/kalek-plek-op-hoofd/#respond Mon, 17 Jun 2024 09:00:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=71616 Wij begrijpen hoe verontrustend het kan zijn als je opeens een kale plek op je hoofd ontdekt. Haaruitval komt vooral bij mannen voor en is voor het grootste gedeelte genetisch bepaald. Haaruitval wordt vaak veroorzaakt door ouderdom, maar in sommige gevallen valt het te wijten aan de ziekte alopecia areata. In deze tekst lees je […]

The post Kale plek op hoofd: lees hier alles over alopecia areata appeared first on Cosmedica.

]]>

Wij begrijpen hoe verontrustend het kan zijn als je opeens een kale plek op je hoofd ontdekt. Haaruitval komt vooral bij mannen voor en is voor het grootste gedeelte genetisch bepaald. Haaruitval wordt vaak veroorzaakt door ouderdom, maar in sommige gevallen valt het te wijten aan de ziekte alopecia areata. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over deze aandoening en wat je ertegen kunt doen.

Wat is alopecia areata?

Alopecia areata is een aandoening waarbij je haar op sommige plekken spontaan uitvalt. De kale plekken komen meestal op het hoofd voor, maar kunnen ook andere delen van het lichaam aantasten. Alopecia areata komt vooral voor bij jongere mensen, maar kan op elke leeftijd voorkomen. De kale plekken zijn rond of ovaal van vorm. In sommige gevallen kan je plotseling genezen van deze aandoening, maar het kan voorkomen dat de ziekte later in je leven weer terugkeert. 

Alopecia areata kan veel impact op je hebben. Mensen worden er onzeker door en gaan niet meer met hetzelfde zelfvertrouwen door het leven. Daarom is het belangrijk dat blijvende kale plekken behandeld worden. Cosmedica biedt haartransplantaties aan die helpen je haargroei te herstellen en je zelfvertrouwen terug te krijgen.

Oorzaken van alopecia areata

kale plekken op het hoofd

De exacte oorzaken van alopecia areata zijn onbekend. Waarschijnlijk is alopecia areata een auto-immuunziekte. Dit houdt in dat je immuunsysteem zich tegen je keert. In het geval van alopecia areata valt je immuunsysteem je eigen haarwortels aan, waardoor er een kale plek op je hoofd of op andere lichaamsdelen kan ontstaan. Alopecia areata komt vooral voor bij mensen met een familiegeschiedenis van auto-immuunziekten.

Verloop van alopecia areata

Alopecia areata komt vaak plotseling op. Haaruitval kan binnen enkele dagen optreden en ineens kale plekken veroorzaken. Het haar groeit in veel gevallen echter weer snel terug. Bij de meeste mensen duurt het enkele jaren voordat de kale plek op je hoofd weg is. In zeldzame gevallen is het haar binnen enkele maanden weer teruggegroeid.

Het vervelende van deze aandoening is dat het later weer terug kan komen. Geen haaruitval meer hebben is dus geen garantie dat alopecia areata ook daadwerkelijk weg is. Daarnaast kunnen sommige kale plekken blijvend zijn en niet meer teruggroeien. Als dit het geval is, is het verstandig om te kijken naar de verschillende behandelingsmogelijkheden. 

Behandelingen van alopecia areata

kale plek op het hoofd

Er zijn een aantal behandelingen mogelijk om de effecten van alopecia areata te verminderen. 

Corticosteroïden worden vaak als medicatiemiddel gebruikt tegen alopecia areata. Deze stoffen zijn hormonen die ook door het lichaam zelf worden aangemaakt. Ze beïnvloeden het immuunsysteem waardoor de afweerreactie op de kale plekken wordt verminderd. Je lichaam zal dus in mindere mate de haarwortels aantasten. Corticosteroïden kan je als zalf, lotion of crème op de huid aanbrengen.

Een andere veelgebruikte medicatie is minoxidil. Deze stof wordt in allerlei gevallen van haaruitval geprezen als effectief middel. In veel gevallen werkt minoxidil en stimuleert het de haargroei. 

Naast medicatie kan je ook verschillende therapieën volgen om de effecten van alopecia areata te verminderen. Een veelgebruikte therapie is lichttherapie. Hierbij wordt ultraviolette straling gebruikt om de haargroei te stimuleren.

Een zwaardere vorm van therapie is immunotherapie. Dit wordt alleen aangeraden in ernstige gevallen. Bij immunotherapie wordt de huid eerst overgevoelig gemaakt voor een bepaalde stof. Hierna wordt deze stof aangebracht op de kale plek, waardoor er daar een allergisch eczeem ontstaat. Dit stimuleert de haarwortels en dus ook haargroei.

Zoals eerder benoemd kunnen sommige gevallen van alopecia areata blijvend zijn. In deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een haartransplantatie te laten doen op deze plek. Bij Cosmedica wordt u behandeld door dr. Acar, een haartransplantatiespecialist die gebruik maakt van de nieuwste technieken. Door een saffieren scalpel te gebruiken kan er nog nauwkeuriger geopereerd worden. Dit zorgt voor de best mogelijke resultaten voor een vriendelijke prijs.

Onderneem de volgende stappen als je last hebt van blijvende kale plekken

kale plekken op hoofd

Alopecia areata is een onvoorspelbare aandoening die meestal op de hoofdhuid voorkomt, gekenmerkt door rond of ovaal gevormde kale plekken. Hoewel het haar weer terug kan groeien, blijft de kans bestaan dat de haaruitval later weer optreedt. Je kunt daarom kiezen voor een haartransplantatie om je haar en zelfvertrouwen terug te krijgen. Neem contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen.

The post Kale plek op hoofd: lees hier alles over alopecia areata appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/kalek-plek-op-hoofd/feed/ 0 kale-plekken-op-het-hoofd kale-plek-op-het-hoofd kale-plekken-op-hoofd
Shampoo tegen Haaruitval https://cosmedica.com/nl/shampoo-tegen-haaruitval/ Fri, 15 Mar 2024 11:09:00 +0000 https://cosmedica.com/?p=65027 Wij zijn een internationaal team dat zich toelegt op het leveren van de beste haartransplantatiezorg op de markt en op het informeren en voorlichten van mensen over de hele wereld over haaruitval en de behandelingen tegen haaruitval. De redenen voor haaruitval zijn net zo gevarieerd en individueel als de mensen zelf. Maar kan de verkeerde […]

The post Shampoo tegen Haaruitval appeared first on Cosmedica.

]]>

Wij zijn een internationaal team dat zich toelegt op het leveren van de beste haartransplantatiezorg op de markt en op het informeren en voorlichten van mensen over de hele wereld over haaruitval en de behandelingen tegen haaruitval.

De redenen voor haaruitval zijn net zo gevarieerd en individueel als de mensen zelf. Maar kan de verkeerde shampoo haaruitval veroorzaken?

Een bepaalde hoeveelheid haar die gedurende de dag uitvalt is volkomen normaal. Dit komt doordat niet alle haren zich op hetzelfde moment in dezelfde groeifase bevinden. Sommige haren groeien, andere rusten uit en sommige haren vallen uit, omdat ze het einde van hun groeicyclus hebben bereikt. Tot 100 verloren haren per dag kunnen hieraan worden toegeschreven.

Als je meer dan dit aantal verliest, geen paniek! Er zijn veel mogelijke redenen waarom je haar uitvalt. Niet alle haaruitval is voor altijd.

Bij sommigen zorgt genetische aanleg ervoor dat hun haar steeds dunner wordt. Dit noemen we alopecia androgenetica. Bij anderen is het ondervoeding of medicijngebruik dat ervoor zorgt dat haarstrengen afbreken.

Zelfs iemands immuunsysteem of hormonale problemen kunnen de boosdoener zijn wanneer er plots ronde kale plekken verschijnen tussen gezond haar, zoals het geval is bij alopecia areata en haaruitval door een snel of traag werkende schildklier. Slechte haarverzorging en stylingproducten kunnen leiden tot gespannen haar, vettige wortels of zelfs tractie alopecia. De doorbloeding van de huid is in zulke gevallen niet meer optimaal, waardoor haar kan uitvallen.

Haaruitval door de verkeerde shampoo

Vooral vrouwen wassen en stylen hun haar vaak met haarproducten. Ze houden ook van mooi gekleurd haar. Het wassen van je haar maakt de buitenste laag van het haar ruw en broos.

Verschillende shampoos met siliconen en zogenaamde reinigende shampoos kunnen ervoor zorgen dat het haar uitdroogt en afbreekt. Daarnaast krijg je bij veelvuldig wassen van je haren met heet water een slechte PH-waarde van de hoofdhuid en het haar en verwijdert het de natuurlijke oliën.

Gek genoeg veroorzaakt dit juist vet haar omdat de hoofdhuid, nadat ze ontdaan is van haar oliën, het verlies overcompenseert door veel nieuwe olie aan te maken.

Als je je haar na het wassen behandelt met een haardroger, stijltang of krultang en geen hittebescherming gebruikt, is haaruitval of gebroken haren bijna gegarandeerd. Daarbij kan het haar zoveel afbreken dat het lijkt op overmatige haaruitval. Bij gekleurd haar is het zelfs nog meer uitgesproken. Bij Cosmedica Clinic hebben we shampoos tegen haaruitval, speciaal ontwikkeld zodat je langer kunt genieten van je haren.

Vrouw wast haar met shampoo en douche in badkamer

Welke shampoo ingrediënten zijn schadelijk?

Parabenen

Een shampoo bevat parabenen. Parabenen zitten in veel shampoos die verkrijgbaar zijn. Simpelweg omdat ze vrij goedkoop te produceren zijn. Parabenen zijn conserveringsmiddelen die onze shampoo moeten beschermen tegen bijvoorbeeld schimmel.

Maar er is een keerzijde aan de medaille, want dit ingrediënt wordt ervan verdacht kankerverwekkend te zijn. Het kan ook onze hormonen flink verstoren, wat in sommige gevallen kan leiden tot haaruitval. Bovendien zou het ingrediënt giftige stoffen afgeven aan ons lichaam.

Siliconen

We hebben siliconen hierboven al genoemd. Ze zorgen ervoor dat ons haar er zacht en glanzend uitziet. Dat klinkt op het eerste gezicht geweldig, want wie houdt er nou van dof haar?

Maar tegelijkertijd wikkelen siliconen zich als een vacht om het haar en zorgen ze ervoor dat de haarwortels niet meer voldoende mineralen kunnen opnemen. Het haar droogt dus praktisch van binnenuit uit.

Sulfaten

Wie houdt er niet van als shampoo begint te schuimen? Verantwoordelijk hiervoor zijn sulfaten, die een reinigende en schuimende werking hebben. In de meeste shampoos vind je de stoffen Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS).

Isopropyl alcohol

Zodra je dit ingrediënt op een shampoofles leest, kun je hem beter terug in het schap zetten en op de vlucht slaan. Het droogt je haar uit en maakt het broos. Isopropylalcohol wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld verf of antivries.

Shampoo en conditioner van de afdeling natuurcosmetica of droogshampoo zijn een goed alternatief als je je haar voorzichtig wilt verzorgen.

Haaruitval door haarkleuring

Je haar kleuren maakt deel uit van de schoonheidsroutine van veel mensen, vooral vrouwen. Ofwel omdat ze zin hebben om hun natuurlijke haarkleur te veranderen, ofwel omdat ze de eerste grijze lokken willen bedekken.

Maar het verven van je haar kan de haarstructuur beschadigen, wat een negatieve invloed kan hebben op de haargroei, vooral als de kleurelementen stoffen zoals ammoniak of oxidanten bevatten.

Daarnaast kunnen de ingrediënten de hoofdhuid zodanig irriteren dat de haarwortels minder goed worden voorzien van voedingsstoffen. Dit kan ook leiden tot meer haaruitval.

Haaruitval door trekkende kapsels

Trekkende kapsels, die je haar strak naar achteren trekken of binden, zijn helemaal in. Maar wat stijlvol is, is niet altijd goed voor het haar.

Het constante trekken aan het haar zorgt voor een extreme belasting van de haarwortels. Het resultaat kan zogenaamde tractie alopecia zijn, waarbij de haarzakjes permanent en onherstelbaar beschadigd zijn. Er blijven kale plekken achter, bijvoorbeeld bij de slapen of de haarlijn.

In het geval van onherstelbare tractie alopecia, circulair haarverlies of alopecia androgenetica kan een haartransplantatie Turkije helpen, zoals uitgevoerd in de Cosmedica Kliniek door Dr. Levent Acar. We hebben revolutionaire methodes speciaal ontwikkeld tegen haaruitval.

De haartransplantatie kosten Turkije zijn bovendien vele malen goedkoper dan in Nederland of andere landen, terwijl de zorg, kwaliteit én service een stuk beter is! Dunner wordend haar behandelen wij dagelijks met veel succes bij Cosmedica Clinic in Istanbul, Turkije. Onder leiding van dr. Acar zorgen we voor een geweldig resultaat, waar je ongetwijfeld jarenlang ontzettend tevreden mee zal zijn.

Kale plekken worden hersteld met behulp van de modernste en vooral zachte methoden en technieken. Een haaranalyse om de vorm van haaruitval vast te stellen en te helpen bij de keuze van de behandeling is gratis. Dus neem vooral een kijkje bij onze haarkliniek Turkije om je verder te laten helpen bij je haarlijn!

The post Shampoo tegen Haaruitval appeared first on Cosmedica.

]]>
shampoo haaruitval
Haaruitval bij vrouwen: Oorzaken en oplossingen  https://cosmedica.com/nl/haaruitval-bij-vrouwen/ https://cosmedica.com/nl/haaruitval-bij-vrouwen/#respond Fri, 16 Feb 2024 14:13:01 +0000 https://cosmedica.com/?p=65044 In veel culturen is haar een symbool van schoonheid, vitaliteit en welvaart. Het idee van haaruitval kan voor veel vrouwen ondraaglijk zijn, omdat het voortdurend de maatschappelijke perceptie van vrouwelijkheid uitdaagt. Er wordt veel gesproken over kaalheid bij mannen, maar ook vrouwen kunnen met dit probleem te maken krijgen. Een derde van alle vrouwen over […]

The post Haaruitval bij vrouwen: Oorzaken en oplossingen  appeared first on Cosmedica.

]]>

In veel culturen is haar een symbool van schoonheid, vitaliteit en welvaart. Het idee van haaruitval kan voor veel vrouwen ondraaglijk zijn, omdat het voortdurend de maatschappelijke perceptie van vrouwelijkheid uitdaagt. Er wordt veel gesproken over kaalheid bij mannen, maar ook vrouwen kunnen met dit probleem te maken krijgen.

Een derde van alle vrouwen over de hele wereld heeft op een bepaald moment in hun leven last van dunner wordend haar, haaruitval of kale plekken. Haaruitval bij vrouwen staat algemeen bekend als vrouwelijke alopecia androgenetica of alopecia androgenetica. De specifieke oorzaken van haaruitval bij vrouwen (FPHL) zijn onbekend. Hart- en vaatziekten en stofwisselingsstoornissen, genetica, de omgeving, hormonale veranderingen, psychologische en emotionele omstandigheden of andere externe factoren kunnen echter een belangrijke rol spelen.

In dit artikel bespreken we de haargroeicyclus, de oorzaken van haaruitval en methoden om haaruitval onder controle te houden en te behandelen.

Wat is de haargroeicyclus?

Haargroeicycli beschrijven de cyclische haargroei- en regressiefasen van de haarfollikel. Gemiddeld groeit gezond haar met een snelheid van 0,35 mm/dag, wat overeenkomt met ongeveer 0,5 in/maand of 6 in/jaar. Dit betekent dat 50 tot 100 vallende haren per dag normaal zijn.

De drie fasen van de haargroeicyclus verklaren hoe mensen voortdurend door de cyclus gaan:

  • Anagene fase: De haarfollikel ontwikkelt zich actief en genereert haarvezels tijdens de anagene fase.

  • Catagene fase: Dit is een tijdelijke periode waarin de haarfollikel krimpt en het haar stopt met groeien.

  • Telogene fase: De haarfollikel rust tijdens de telogene fase, terwijl de haarvezel verloren gaat. De haarfollikel keert dan terug naar de anagene fase.

Wat zijn de soorten haaruitval waar je last van kan krijgen?

 De meest voorkomende vormen van haaruitval zijn:

  • Alopecia Androgenetica (kaalheidspatroon bij mannen en vrouwen): Een toename van androgenen leidt tot een kortere anagene fase en vertraagde haargroei.

  • Alopecia Areata: Vlekkerig of totaal haarverlies als gevolg van een auto-immuunziekte.

  • Telogeen Effluvium: Hormonale of psychologische factoren leiden tot aanzienlijke haaruitdunning. Meestal herstelt dit zich weer na zes maanden.

  • Anagen Effluvium: Blootstelling aan schadelijke stoffen, chemotherapie, enz. veroorzaken haaruitval over de hele hoofdhuid en het hele lichaam.

  • Tractie alopecia: Voortdurend trekken of spanning op het haar leidt tot haaruitval en een terugwijkende haarlijn.
Vrouw met haaruitval

Wat veroorzaakt haaruitval?

Verschillende oorzaken en ondeliggende factoren kunnen haaruitval bij vrouwen veroorzaken:

  • Genetische aanleg: Volgens onderzoek kan je haarverlies rechtstreeks linken aan genetische factoren. Genetische aanleg kan invloed hebben op de gevoeligheid van haarzakjes voor mannelijke hormonen, met name dihydrotestosteron (DHT).

  • Leeftijd: het verouderingsproces kan de haargroeicyclus verstoren. Dit resulteert in een geleidelijke uitdunning van het haar, versterkt door hormonale veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden. Een bevolkingsonderzoek ontdekte een verband tussen leeftijd en kaalheid bij vrouwen. Bij vrouwen van 20-29 jaar heeft 12% last van haaruitval, vergeleken met 57% bij vrouwen van 80 jaar of ouder.

  • Verstoorde hormonen Hormonale veranderingen kunnen bijdragen aan haaruitval, waaronder het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) of de menopauze. Veranderingen in de hormoonhuishouding in de menopauze, zoals een verhoogd androgeen- en een verlaagd oestrogeengehalte, dragen bij aan FPHL.

  • Milieu- en leefstijlfactoren: Een onderzoek vertelt ons ook dat testosteronniveaus, slechte voeding, haaruitval door stress, hypertensie of diabetes type 2 bijdragen aan haaruitval bij vrouwen. Andere factoren zoals roken, meerdere huwelijken, gebrek aan bescherming tegen de zon, hoger inkomen en minder fysieke activiteit leiden tot haaruitval.

7 manieren om haaruitval te voorkomen en te behandelen

Een mix van een routinematige gezonde levensstijl en medicijnen is nodig om haaruitval bij vrouwen onder controle te houden. Enkele haalbare en praktische oplossingen zijn:

Evenwichtige voeding

Eiwit, vitaminen en mineralen zijn essentieel om je haar gezond te houden. Minstens 40 tot 60 gram proteïne per dag is cruciaal voor je haar. In water oplosbare vitaminen Biotine of B7, vitamine A, D, E, zink, vetzuren en collageen kunnen zorgen voor voldoende voeding voor je haarzakjes en je haargroei stimuleren.

Hoofdhuidmassages

Hoofdhuidmassages kunnen je zenuwen ontspannen, de bloedstroom verhogen, spanningen loslaten en de haargroei stimuleren. Regelmatige hoofdhuidmassages kunnen je haarzakjes voeden en mogelijk de haargroei stimuleren.

Mesotherapie

Mesotherapie is een Franse behandeling tegen haaruitval bij vrouwen. Deze procedure maakt, net als acupunctuur, gebruik van een micronaald om de middelste laag van de huid te stimuleren. Patiënten krijgen aminozuren, mineralen, enzymen en vitaminen in de middelste laag van de huid. De elementen van deze therapie verhogen de doorbloeding en activiteit van lichaamsmechanismen, waardoor je haar gezond blijft.

Minoxidil

Een behandeling zoals orale Minoxidil (Rogaine) opent ATP-gevoelige kaliumkanalen en ontspant de gladde vasculaire spieren. Het verhoogt de doorbloeding van de haarzakjes. Minoxidil kan een effectieve behandeling zijn voor mannelijke en vrouwelijke kaalheid. Sommige bijwerkingen zijn echter irritatie van de hoofdhuid, jeuk, droogheid, roodheid op de plaats van aanbrengen en ongewone haargroei.

Finasteride

Als je kampt met merkbaar haarverlies, zal orale toediening van Finasteride effectief zijn. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd mogen dit medicijn echter niet gebruiken, omdat het aangeboren afwijkingen bij de foetus kan veroorzaken. Finasteride kan ook seksuele disfunctie, een verminderd libido, depressie, gevoelige borsten of vergroting veroorzaken.

Bloedplaatjes-rijk plasma-therapie (PRP)

Plateletrijk plasma verhoogt de groei van dermale papillacellen en stimuleert de haargroei, waardoor haaruitval vermindert. Het is belangrijk om te benadrukken dat PRP-therapie geen gestandaardiseerde behandeling is. De beste behandeling voor haaruitval bij vrouwen is nog niet vastgesteld.

Haartransplantatie

Bij een haartransplantatie wordt het bestaande haar van de patiënt overgebracht van de donorzone naar de ontvangende zone. In tegenstelling tot mannen kunnen vrouwen met vrouwelijk haarverlies eerder last hebben van diffuse haaruitdunning dan van specifieke kaalheidspatronen. Daarom kan het vinden van goed donorhaar en het transplantatieproces moeilijker zijn.

Vrouw voor de spiegel kijkt naar haar vallende haar

Is een Haartransplantatie de meest permanente oplossing?

Haartransplantatie blijft de meest effectieve en permanente oplossing voor haarverlies bij vrouwen. Als je een haartransplantatie overweegt, kun je in Turkije terecht voor een betaalbare haartransplantatie bij een ervaren en bekwame chirurg. Een haartransplantatie Turkije is niet alleen heel goed, het is ook nog eens zeer voordelig! De haartransplantatie kosten Turkije kunnen wel minder dan de helft zijn dan in Nederland of andere landen.

De impact van haaruitval bij vrouwen kan aanzienlijk zijn. Androgenetica alopecia bij vrouwen wordt vaak overschaduwd door hun mannelijke tegenhangers. Maar zoals we nu weten, worstelen wereldwijd een aanzienlijk aantal vrouwen met haaruitval en haaruitdunning.

Vrouwen vechten voortdurend tegen de toegenomen invloed van omgevingsfactoren en maatschappelijke factoren, wat leidt tot meer haaruitval. Inzicht in deze factoren is cruciaal voor vrouwen die worstelen met haaruitval, zodat ze de juiste behandelingen kunnen zoeken.

Aanpassingen in de levensstijl zoals een evenwichtig dieet en hoofdhuidmassages kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan. Medische behandelingen zoals haartransplantatie blijken echter meer permanente oplossingen te zijn.

Conclusie

Haaruitval bij vrouwen kan een emotionele uitdaging zijn, maar de voordelen van moderne haartransplantatieprocedures bieden een veelbelovende oplossing. Professionele begeleiding zoeken voor haartransplantatie opties is cruciaal, omdat het vrouwen kan voorzien van effectieve behandelingen op maat van hun individuele behoeften.

Hoewel haaruitval verontrustend kan zijn, zijn haartransplantaties een bewezen manier om deze aandoening effectief te behandelen. Met de juiste zorg kunnen vrouwen hun natuurlijke haar weer terug krijgen en het zelfvertrouwen dat daarbij hoort.

Deze procedures bieden een ondersteunende oplossing voor vrouwen die te maken hebben met haaruitval. Door gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van haartransplantaties kunnen vrouwen met vertrouwen hun welzijn in eigen hand nemen en tegelijkertijd genieten van de esthetische voordelen van een vollere haardos.

Een afspraak maken is zo gedaan. Wij staan voor u klaar vanuit het mooie Istanbul, Turkije. Bij onze haarkliniek Turkije hebben we al honderden vrouwen weer geholpen aan een volle haarbos. Als je dit ook wilt, hoef je enkel contact met ons op te nemen. Wij helpen je met je kale plekken of dunner wordend haar, en geven je de volle haren terug die je had als tiener had!

The post Haaruitval bij vrouwen: Oorzaken en oplossingen  appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/haaruitval-bij-vrouwen/feed/ 0 Haaruitval bij vrouwen Haaruitval bij vrouwen Haaruitval bij oudere vrouwen Haaruitval bij oudere vrouwen
7 vitaminen tegen haaruitval: hoe effectief zijn ze? https://cosmedica.com/nl/vitamine-na-haartransplantatie/ https://cosmedica.com/nl/vitamine-na-haartransplantatie/#respond Fri, 26 Jan 2024 09:07:20 +0000 https://cosmedica.com/?p=25480 Mogelijke oorzaken van haaruitval zijn genetica, ondervoeding, hormonale onevenwichtigheden, stress, parasieten, medische behandeling, of bepaalde kapsels.

The post 7 vitaminen tegen haaruitval: hoe effectief zijn ze? appeared first on Cosmedica.

]]>

Haar is vaak een symbool van gezondheid, schoonheid en vitaliteit. Zoals Fleabag beroemd zei: “Haar is alles! We zouden willen dat het niet zo was, zodat we af en toe aan iets anders konden denken.”

Soms kan haar het verschil maken tussen een slechte dag en een geweldige dag. En toch hebben we allemaal weleens last gehad van haarproblemen. Daarom kunnen vitamine tegen haaruitval een geweldige manier zijn om de gezondheid van je haar te verbeteren.

Waarom verlies je haar?

Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 100.000 tot 200.000 haarzakjes en verliest tot 100 plukjes per dag. Als je regelmatig meer dan dat verliest, heb je misschien last van haaruitval. Er zijn verschillende interne en externe oorzaken zoals leeftijd, genetica, omgeving, waterkwaliteit, haarverf etc. die haaruitval veroorzaken.

Een essentiële factor die we snel vergeten is een tekort aan vitaminen en mineralen. Supplementen kunnen een echte spelbreker zijn als het gaat om haaruitval en het stimuleren van haargroei. Haar heeft de nodige voedingsstoffen en rode bloedcellen nodig om te groeien, net zoals elk ander deel van ons lichaam. Een evenwichtige voeding met de juiste vitaminen en mineralen kan de haargroei dus aanzienlijk bevorderen.

Hoe belangrijk is een evenwichtig dieet voor gezonde haargroei?

De vergelijking is eigenlijk heel eenvoudig: als we gezond eten, verandert ons lichaam ten goede. Voor ons haar is het niet anders. Essentiële voedingsstoffen en producten zoals vitamine A, vitamine B-complex, ijzer en zink bevorderen de haargroei en de algehele gezondheid van je haar.

Als je gezond haar wilt, moet je veel proteïnerijk voedsel eten zoals eieren, vlees, vis, bonen, enzovoort. Vitamine B brengt zuurstof naar je haarzakjes, dus een tekort aan vitamine B7 of B12 kan leiden tot aanzienlijke haaruitdunning.

Vitaminen die helpen tegen haaruitval

Vitamines tegen haaruitval: Welke zijn het meest effectief?

Biotine (vitamine B7)

Het populairste vitamine tegen haaruitval is ongetwijfeld biotine. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van Biotine op haaruitval en nieuwe haargroei.

Biotine zorgt voor de aanmaak van keratine, dat op zijn beurt de structuur van je haarstrengen ondersteunt. De aanbevolen dagelijkse dosis voor biotine is 30 mcg voor volwassenen.

Als je lijdt aan een tekort aan biotine, raden we je aan een extra dosis Biotine van hoge kwaliteit te nemen om haaruitval te voorkomen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Niacine (vitamine B3)

Een minder besproken vitamine voor gezond haar is Niacine, ook wel bekend als B3. Het helpt de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verbeteren en vermindert het risico op haaruitval of dunner wordend haar.

Sommige onderzoeken suggereren dat Niacine een effectieve behandeling kan zijn voor Alopecia areata, een vervelende aandoening die haaruitval veroorzaakt.

Cobalamine (vitamine B12)

Als het gaat om vitamines tegen haaruitval, is een van de meest onderschatte opties cobalamine.

Een tekort aan vitamine B12 komt veel voor bij oudere volwassenen en kan leiden tot ernstige haaruitval. Vlees, vis, eieren, etc. zijn de beste bronnen van vitamine B12. Voor veganisten zijn er veel opties zoals B12 voedingsmiddelen of supplementen.

Foliumzuur (vitamine B9)

Een tekort aan vitamine B9 kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem en anemie, wat de bloedtoevoer naar de haarzakjes vermindert en bijdraagt aan haaruitval. Een dieet met foliumzuurrijke voedingsmiddelen en supplementen kan haaruitval dus helpen voorkomen.

Vitamine A

Net als biotine ondersteunt vitamine A de synthese van keratine en versterkt het de haarstrengen. Het stimuleert ook de talgproductie, wat helpt om de hoofdhuid gezond te houden. Hoewel het niet direct bijdraagt aan het voorkomen van haaruitval, helpt het wel om nieuwe haargroei te stimuleren.

Vitamine C

Als krachtige antioxidant helpt vitamine C je haar te beschermen tegen schade door vrije radicalen en oxidatieve stress. Een vitamine C supplement of citrusvruchten en groenten kunnen een geweldige manier zijn om haargroei te bevorderen en haaruitval te voorkomen.

Vitamine E

De laatste vitamine tegen haaruitval op onze lijst is vitamine E. Deze vitamine werkt hetzelfde als vitamine C, maar is nog effectiever. Een onderzoek uit 2010 heeft aangetoond dat het nemen van een tocotriënolsupplement, dat behoort tot de vitamine E-familie, tot vierendertig procent meer haargroei kan veroorzaken.

Verschillende vitamines op één tafel

Welke andere supplementen kunnen haaruitval voorkomen?

We hebben het tot nu toe gehad over vitamines, maar er zijn nog veel meer mineralen en plantenextracten die haaruitval kunnen bestrijden en haargroei kunnen stimuleren. Laten we hieronder kort kijken naar enkele van de beste supplementen voor haargroei:

IJzer

Een ijzertekort is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval bij (voornamelijk) vrouwen. Vrouwen hebben vaker  last van bloedarmoede door ijzertekort, vooral tijdens de zwangerschap of tijdens de menstruatie, wat kan leiden tot vreselijke en heftige haaruitval.

Je kunt ijzer halen uit rood vlees, groenten zoals spinazie of zelfs oesters. De aanbevolen dagelijkse dosis is 45 mg.

Zink

Zink is een ander uitstekend mineraal dat de haargroei bevordert. Het reguleert de talgproductie en produceert nieuwe haarcellen. Zink heeft ook een positief effect op het immuunsysteem en kan mede op die manier haaruitval helpen voorkomen.

Zaagpalm

Zaagpalm (dat ook wel bekend is onder de naam Saw Palmetto) is een plantenextract dat de 5-alpha-reductase remt. Dit zorgt ervoor dat er minder testosteron omgezet wordt in het schadelijke dihydrotestosteron, het hormoon dat kaalheid veroorzaakt in voornamelijk mannen.

Een recente systematische review van vijf gerandomiseerde klinische onderzoeken en twee prospectieve cohortstudies toont aan dat het nemen van een zaagpalmsupplement positieve effecten heeft bij patiënten met alopecia androgenetica (kaalheid door hydrotestosteron) en telogene effluvium (tijdelijke haaruitval door stress of hormonale schommelingen).

Zaagpalmextract is verkrijgbaar in capsulevorm als dagelijks supplement.

Dr. Acar's Hairpower supplementen tegen haaruitval

We hebben het in dit artikel over veel verschillende vitamines en mineralen gehad. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om haaruitval tegen te gaan?

Voor de allerbeste behandeling, is het belangrijk dat je goede vitamine na haartransplantatie neemt. In dat geval kun je het Hairpower Boosterpack van dr. Acar overwegen. Binnen enkele weken zie je al een merkbaar verschil.

Het bevat een multivitaminencomplex, biotine tabletten en zaagpalm, samen met topische formules die de belangrijkste vitaminen en mineralen bevatten om je haar en hoofdhuid zo gezond mogelijk te houden.

Conclusie

Je haar is een groot deel van je leven. Haaruitval is een lange en uitdagende reis. De juiste vitamines tegen haaruitval, in combinatie met een uitgebalanceerd dieet, kunnen wonderen doen voor je haar.

Maar als je het gevoel hebt dat je haaruitval te wijten is aan een medische aandoening, is het altijd het beste om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen en een individueel behandelplan op te stellen.

Het volgen van makkelijke routines zoals het nemen van supplementen kan je haaruitval al een heel eind ombuigen en je weer het gevoel geven dat je jezelf bent.

En als alles mislukt, kun je altijd een betaalbare haartransplantatie in Turkije laten doen om je haar weer in zijn volle glorie te herstellen.

The post 7 vitaminen tegen haaruitval: hoe effectief zijn ze? appeared first on Cosmedica.

]]>
https://cosmedica.com/nl/vitamine-na-haartransplantatie/feed/ 0 Vitamine tegen haaruitval Vitamine tegen haaruitval Vitamine na haartransplantatie Vitamine na haartransplantatie